Pyöränkin mokomat varastivat! Semmosen sinisen naisten vaihepyörän. Polkiessa nakuttiki niin kivasti. Vaikka kyllä kai se varas sen tietysti tartti. Mutta mitähä senki omatunto siitä sannoo. Ääneteleeköhän se ilikiästi, että voi perskuta rallaa. Veit kuule työmiehen pyörän, miten se nyt pärjää. Oot sinä oikea roikale! Senki vötkyle.

Niin en tiiä, onko sillä sitä ommaatuntua. Vai onko se senki varastanu, joltai toiselta varkaalta. Jolla on tietysti ollu oikein musta omatunto. No olokoon koko rakkine.

Ostin uuen ja palijo paremman tilalle. Tämä on sporttimalli, rapakaari takana osottaa mahtavasti ylöspäin ja vaihteitaki on niin palijo, ettei niitä ossaa oikein käyttääkään. Tällä pääsee palijo lujempaa niin ehtii töihinki nopiammin. Ja nyt minä nautinki palijo enempi tästä pyöräilystä. Hintaki oli pyöräkaupassa kohillaan. Annoin sille satasen ja kaupanpäälle kauppias anto jalaksen ja kunnon lukonki. Nyt ei pääse varkaat sitä viemään. Kaikenhuipuksi se kauppias vielä hymyilliki ja jutteli mukavia. Sitäkää ei ois tapahtunu, jos se ryökäle ei ois sitä vanahaa pyörää varastanu. 

Oikiasti, nyt ku tarkemmin aattelee, se varashan teki hyvän työn.

Mutta kyllä minä silti aattelen, ettei sitä silti tartte toiselta varastaa!